Medové rohlíčky máčené v čokoládě

Příprava

1 hodin 5 minut

Vaření/Pečení

20 minut

Voňavé, křupavé a moc dobré vánoční pečivo, to jsou medové rohlíčky máčené v čokoládě, které mají navíc tu výhodu, že krásně vypadají na talíři s cukrovím.

Medové rohlíčky

  • 50 g ‏cukru krystal nebo třtinového cukru
  • 3 ‏lžíce vody
  • 1/4 lžičky ‏kardamonu
  • 50 g ‏změklého másla
  • 1/4 lžičky ‏sody
  • 1 lžička ‏mleté skořice
  • 100 g ‏hořké čokolády
  • 100 g ‏medu
  • 2 ks ‏hřebíčku
  • 3 ‏vaječné žloutky
  • špetka ‏soli
  • 250 g ‏hladké mouky
  • dle chuti ‏strouhaný kokos, dekorační kuličky nebo jiné zdobení na cukroví

Postup

  1. Na mírném ohni smíchejte vodu a cukr až se spojí.
  2. Když je cukr rozpuštěný, dejte hrnec stranou a nechte mírně vychladnout.
  3. Do vzniklého sirupu přidejte med, hřebíček a kardamon.
  4. Nechte chvíli odstát. Potom vyndejte hřebíček i kardamon.
  5. Do žloutků vmíchejte máslo, přidejte sirup a důkladně promíchejte.
  6. V jiné míse smíchejte mouku, sůl, skořici a jedlou sodu.
  7. Přidejte žloutkovou směs a vypracujte těsto,až bude tuhé.
  8. Těsto zabalte do alobalu nebo potravinářské folie a nechte staát na teplém místě asi 60 minut.
  9. Zpracujte těsto do válce a z válce nakrájejte tenčí kolečka. Z těch vytvarujte rohlíčky.
  10. Rohlíčky postupně pokládejte na plech s papírem na pečení.
  11. Pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 15 – 20 minut.
  12. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
  13. Konce upečených rohlíčků namočte do čokolády a pokud chcete víc nazdobit, posypejte kokosem nebo zdobením na cukroví.
  14. Čokoládu nechte odkapat a ztuhnout.

Medové rohlíčky máčené v čokoládě Medové rohlíčky máčené v čokoládě Medové rohlíčky máčené v čokoládě Medové rohlíčky máčené v čokoládě

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

2 komentáře

  1. V rohlíčkách žádná náplň není, jen se podle návodu vypracuje těsto, rohlíčky se upečou a pak se namočí v čokoládě.

Napsat komentář