Vaření/Pečení
1 hodinRecept na tradičního velikonočního beránka, který nesmí chybět na žádném velikonočním stole.
Velikonoční beránek
- 5 vajec (oddělené žloutky od bílků)
- 130 g másla
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- prášek do pečiva
- 2 lžíce rumu
- 150 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
- 100 g hořké čokolády nakrájené na malé kousky
Postup
- Vše smísíme, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
- Formu na beránka vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí
- Těsto dáme do formy a pečeme cca 50 – 60 minut na 180° C.
- Beránka můžeme potřít bílou nebo tmavou polevou. Ozdobíme hřebíčkem (místo očí), mašlí kolem krku a kouskem asparagusu v puse.
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře