Vaření/Pečení
10 minutPřipravte si s tímto receptem snadno a rychle výborné bryndzové halušky se slaninou a klobásou, výhodou je nenáročnost na přípravu, ale abyste si opravdu pochutnali je potřeba pečlivě volit některé klíčové suroviny.
Halušky s bryndzou, slaninou a klobásou
- 1 ks mražených halušek (my kupujeme bramborové Halušky Vinica v Kauflandu)
- podle chuti bryndza (ideálně bryndzu z Gazda stánku, nesmí to být šádná šlichta ze supermarketu)
- cca 1 kelímek zakysané smetany
- 1 slanina na kostičky (ideálně bačovská od Gazdy, nebo slanina z komína)
- 1 kus klobásy (opět je lepší nějaká lepší z farmářských trhů)
Postup
- Bramborové hlušky připravit dle návodu na pytlíku (záleží jaké koupíte), ty co kupujeme my stačí dát do mikrovlnky
- Bryndzu dát cca půl na půl se zakysanou smetanou a rozmíchat. Množství bryndzy záleží na tom jak moc jí na halušky chcete, ale pokud jí uděláte víc, dají se přebytky výborně použít na pomazánku.
- Slaninu na kostičky vysmažit
- Ke slanině přidat na čtvrtky pokrájená kolečka klobásy a orestovat
- Na talíř dáte halušky, posypete slaninou s klobásou a přidáte bryndzu podle chuti.
Recept od
standa
25
0
100
4
Žádné komentáře