Bryndzové halušky se slaninou a klobásou

Vaření/Pečení

10 minut

Připravte si s tímto receptem snadno a rychle výborné bryndzové halušky se slaninou a klobásou, výhodou je nenáročnost na přípravu, ale abyste si opravdu pochutnali je potřeba pečlivě volit některé klíčové suroviny.

Halušky s bryndzou, slaninou a klobásou

  • 1 ks ‏mražených halušek (my kupujeme bramborové Halušky Vinica v Kauflandu)
  • podle chuti ‏bryndza (ideálně bryndzu z Gazda stánku, nesmí to být šádná šlichta ze supermarketu)
  • cca 1 kelímek ‏zakysané smetany
  • 1 slanina ‏na kostičky (ideálně bačovská od Gazdy, nebo slanina z komína)
  • 1 kus ‏klobásy (opět je lepší nějaká lepší z farmářských trhů)

Postup

  1. Bramborové hlušky připravit dle návodu na pytlíku (záleží jaké koupíte), ty co kupujeme my stačí dát do mikrovlnky
  2. Bryndzu dát cca půl na půl se zakysanou smetanou a rozmíchat. Množství bryndzy záleží na tom jak moc jí na halušky chcete, ale pokud jí uděláte víc, dají se přebytky výborně použít na pomazánku.
  3. Slaninu na kostičky vysmažit
  4. Ke slanině přidat na čtvrtky pokrájená kolečka klobásy a orestovat
  5. Na talíř dáte halušky, posypete slaninou s klobásou a přidáte bryndzu podle chuti.

Bryndzové halušky se slaninou a klobásou Bryndzové halušky se slaninou a klobásou Bryndzové halušky se slaninou a klobásou

25 0 100 4

Žádné komentáře

Napsat komentář