Vaření/Pečení
45 minutKrásně vláčný jahodový koláč s křupavým povrchem a plný jahod. Výborná kombinace, navíc má tento koláč tu výhodu, že jde upéct za chvilku a tak se snadno připraví i na nečekanou návštěvu nebo na nějaký příjemný piknik. Samozřejmě se váší invenci meze nekladou a můžete tak zkoušet i jiné ovoce než jahody. Výborně budou určitě chutnat také borůvkové koláče.
Těsto
- Půl hrnku cukru krupice
- Půl lžičky prášku do pečiva
- 1 hrnek hladké mouky
- čtvrt lžičky soli
- Půl hrnku másla
- 1 rozšlehané vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Náplň
- 2 hrnky čerstvých jahod (případně jiného ovoce)
- třetina hrnku cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte plech cca 20×30 cm, který vyložíte pečícím papírem, nebo vymažete.
- Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Vše smíchejte dohromady.
- Do menší mísy dejte vejce s vanilkovým extraktem a přidejte do velké mísy se sypkou směsí.
- Máslo nakrájejte na kousky a pomocí vidličky vpracujte do těsta.
- Vypracujte vše do hladkého těsta. Rozdělte těsto na dvě poloviny a jednu z nich rozválejte na plech.
- Smíchejte škrob a cukr a přidejte jahody (ovoce). Smíchanou směs nasypte na těsto na plechu.
- Druhou polovinu těsta nadrobte shora na ovoce.
- Pečte v troubě cca 45 minut, nebo dokud nebude vršet lehce dozlatova.
- Po vyndání z trouby nechte úplně vychladnout a až pak nakrátejte a podávejte.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře