Příprava
1 hodinVaření/Pečení
30 minutNěco velice speciálního pro milovníky čokolády a nutely. Chuťově tyto košíčky spojují to nejlepší z obou hlavních ingrediencí a málokdo si po prvním ochutnání nedá hned druhý košíček.
Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky
- 150 g hořké čokolády
- 125 g mléčné čokolády
- 125 ml smetany ke šlehání
- 75 g Nutelly
- 50 g másla
- 1/4 lžíce mleté skořice
Postup
- Do hrnce se silným dnem nalijeme smetanu a svaříme ji.
- Hořkou a mléčnou čokoládu nalámeme na kousky, přidáme do smetany a za stálého míchání je necháme rozpustit, až vznikne hladký krém (nevaříme).
- Krém odstavíme z plotny, vmícháme do něj změklé máslo a necháme vše v chladu ztuhnout.
- Do ztuhlého krému vmícháme Nutellu a krém vyšleháme dotuha.
- Naplníme jím cukrářský sáček s řezanou trubičkou a malou část krému vytlačíme do tvaru špičky do papírového košíčku.
- Vše necháme ztuhnout v chladu ideálně až do doby samotného podávání.
Tip: Pokud máte raději bílou čokoládu, použijte ji místo hořké a mléčné čokolády. Bílé košíčky pak připravíme stejným způsobem jako tmavé.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře