Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky

Příprava

1 hodin

Vaření/Pečení

30 minut

Něco velice speciálního pro milovníky čokolády a nutely. Chuťově tyto košíčky spojují to nejlepší z obou hlavních ingrediencí a málokdo si po prvním ochutnání nedá hned druhý košíček.

Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky

  • 150 g ‏hořké čokolády
  • 125 g ‏mléčné čokolády
  • 125 ml ‏smetany ke šlehání
  • 75 g ‏Nutelly
  • 50 g ‏másla
  • 1/4 lžíce ‏mleté skořice

Postup

  1. Do hrnce se silným dnem nalijeme smetanu a svaříme ji.
  2. Hořkou a mléčnou čokoládu nalámeme na kousky, přidáme do smetany  a za stálého míchání je necháme rozpustit, až vznikne hladký krém (nevaříme).
  3. Krém odstavíme z plotny, vmícháme do něj změklé máslo a necháme vše v chladu ztuhnout.
  4. Do ztuhlého krému vmícháme Nutellu a krém vyšleháme dotuha.
  5. Naplníme jím cukrářský sáček s řezanou trubičkou a malou část krému vytlačíme do tvaru špičky do papírového košíčku.
  6. Vše necháme ztuhnout v chladu ideálně až do doby samotného podávání.

Tip: Pokud máte raději bílou čokoládu, použijte ji místo hořké a mléčné čokolády. Bílé košíčky pak připravíme stejným způsobem jako tmavé.

Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky Lanýžové čokoládovo-skořicové košíčky

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář