Příprava
10 minutVaření/Pečení
40 minutVyzkoušejte výborný vláčný koláč, který vydrží dlouho čerstvý. Na koláč dá použít prakticky jakékoli sezónní ovoce či ovoce mražené (v zimních měsících).
Drobenka
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice nebo krystal
- 80 g hrubé mouky
- 2 kávové lžičky mleté skořice
Ovocný koláč (na velký plech)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky podmáslí
- 2 ks vajec
- 3/4 hrnku rostlinného oleje
- 5 lžic strouhaného kokosu
- 1 ks prášku do pečiva
Postup na drobenku
- Smícháme mouku, cukr a skořici.
- Přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě a posekáme ho ve směsi tupým nožem
- Prsty pak dotvoříme drobenku, kterou následně budeme koláč posypávat.
Postup na koláč
- Suroviny smícháme a důkladně vymícháme hladké těsto.
- Těsto nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu
- Rovnoměrně na něj rozvrstvíme ovoce a drobenku
- Pečeme 35-40 minut v troubě rozpálené na cca 180°
Recept od
standa
100
0
100
2
Žádné komentáře