Příprava
5 minutVaření/Pečení
25 minutSnadno připravitelný jahodový koláč, který si oblíbí celá rodina. Jeho příprava zabere jen chvilku, ale přesto si na něm skvěle pochutnáte.
Jahodový koláč
- 1/2 hrnku (o obsahu 250 ml) cukru
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 hrnek (obsah 250 ml) polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1ks vejce
Postup
- Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto poté vlijeme do koláčové kruhové formy vyložené pečícím papírem.
- Na těsto rozložíme nakrájené jahody a dáme do na 25 minut. do troubu vyhřáté na 180 stupňů
- Před pečením můžte koláč ještě posypat drobenkou (100g másla, 100g cukru, 80g polohrubé mouky, 1 lžíce vanilkového cukru), nebo posypat strouhaným kokosem
100
0
100
1
Udělala jsem přesně podle receptu a je to opravdu hodně drolivé, sladké a mastné. Asi bych tam příště žádný olej nedávala. Je to fakt mastný jako prase…
Naopak! Kolac jsem dělala mnohokrát s různým ovocem a je naprosto skvostný! Skvělý, jednoduchý, ale hlavně chutný recept!
Výborný recept, vylepšila jsem 2 ušlehanymi bílky. Stavnaty vydržel i druhy den.
Výborný recept! Udělala jsem ho z dvojité dávky na plech a jen se po něm zaprášilo.
Příšerně sladké a mastné. V pečení nejsem nijak zkušená, a proto dělám vše přesně tak, jak je psáno. Není mi nic divné, nenapadne mě nic ubrat/přidat, ale v tomto případě by stačila půlka množství oleje, protože chuťově je to dobré. “Drobenka” v tomto poměru je nepoužitelná, vznikne mastná, chroupavá, patlavá hmota, která se nedá ani upéct. Zbytečně vyhozené ingredience.
Chtěla jsem udělat dětem rychlý koláč z jahod od babičky ze zahrádky a velké zklamání. Škoda, že jsem si nepřečetla komentáře před pečením. Opravdu hrozně mastné a sladké. Jinak verze se zakysankou fajn nápad. 🙂
Osobně doslova nedodržuji návody u ničeho, něčeho uberu a nebo přidám,toho oleje se mi zdálo hnedka moc při čtení a cukru též. Žmolenku si dělám podle svého.
Opravdu už nikdy více 🙂
Asi bych upresnila postup testa : vejce vyslehat s cukrem, pak pridat pomalu pul hrnku oleje aby se hezky spojilo, pote zakysanku, postupne mouku a lzicku prasku. Testo je nadychane jak piskot.
Teď je v troubě ale komenty čtu až teď tak jsmem zvedavej na výsledek. Vysypal jsem formu vytření máslem vysypáno drcenými mandlemi. Tak uvidime
Koláč byl výborný a nechápu některé stěžovatelé. Když se to dělá s drobenkou tak je jasné ,že to bude sladší. A když chcete dietnější verzi, tak hledejte jiný recept.Po přečtení návodu vám musí být jasné, že to bude kaloricka bomba. A ještě jednou- je moc dobrý.
výborný recept, koláč je krásný, chutný, těsto nadýchané
koláč je výborný a jednoduchý. Byla to skvělá volba.