Počet porcí
2 plechyPříprava
25 hodinVaření/Pečení
25 minutSkvělá sýrová pochoutka která udělá radost k vínu, na oslavu, nebo jako slané vánoční pečivo. Ideální je ještě v kombinaci se sýrovým vykrajovaným pečivem.
Suroviny na těsto
- 300 g polohrubé mouky
- 125 g změklého másla
- 1/2 skleničky mléka
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky cukru moučka
Náplň
- 150 g strouhané zlaté nebo císařské nivy
- 10 g jemně strouhaného 30% eidamu nebo goudy
- 125 g změklého másla
- trocha mléka
Postup
- Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme nejprve válečky o průměru cca 2 cm.
- Ty následně rozválíme jako těsto na nudle do obdélníků cca 10 cm širokých. Těsto by mělo být vyváleno hodně slaboučce.
- Potřeme po celé ploše náplní, kterou vytvoříme smícháním všech surovin – náplň nesmí být moc tuhá, ani moc tekutá, korigujeme mlékem.
- Těsto stočíme po delší straně do pevných rolád
- Zabalíme do alobalu nebo potravinové fólie a dáme přes noc do chladničky.
- Druhý den krájíme slabá kolečka
- Dáme na plech vyložený pečícím papírem
- Doprostřed můžeme dát ještě půl mandle či vlašského ořechu a pečeme v mírné troubě (cca 150° C) přibližně 20-25 minut (dokud není sýr ve šnecích do hněda).
Kategorie
100
0
100
1
nenašla jsem ingredience na náplň do šneků
Omlouvám se, už to tam je 🙂
paráda 😉