Příprava
1 hodinVaření/Pečení
20 minutVýtečná pochoutka na vánoční talíře s cukrovím. Pokud máte rádi cukroví jako jsou Mozartovy koule, tak tohle ve vašem cukrovém repertoáru nesmí chybět.
Pistáciové hvězdy s marcipánem
- 175 g hladké nebo celozrnné mouky
- 100 g másla
- 100 g marcipánové hmoty
- 100 g čokoládové polevy
- 50 g kukuřičného škrobu
- 50 g moučníkového cukru
- 40 g mletých loupaných nesolených pistáciových oříšků
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1 malé vejce
- 3 lžíce rybízové zavařeniny
- 1 lžička rumu
- špetka soli
- přiměřeně moučkového cukru a hladké mouky na vál
Postup
- Mouku promíchejte se škrobem, cukry a solí.
- Spolu s kousky másla a vejcem rychle zpracujte hladké těsto.
- Těsto zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice
- Odleželé těsto rozválíme na 2-3mm tloušťku.
- Vykrájíme stejný počet malých a velkých hvězd.
- Na jeden plech s pečícím papírem rozložíme menší a na druhý větší hvězdy.
- Malé hvězdy pečeme na 190 stupňů 7-8 minut.
- Velké hvězdy pečeme na 190 stupňů 12 minut.
- Hvězdy necháme vychladnout.
- Marcipánovou hmotu rozválíme na pocukrovaném válu na tenký plát a vykrájíme z něj velké hvězdy.
- V hrnku svaříme rum se zavařeninou a výslednou chladnoucí zavařeninou potřeme velké hvězdy, shora na ně přitiskneme marcippánovou hvězdu a necháme zatuhnout.
- Velké i malé hvězdy polijeme čokoládou. Malé hvězdy položíme na velké a posypeme pistáciemi. Můžeme případně ještě dozdobit cukrářským zdobením.
- Necháme ztuhnout a v uzavřené krabičce uložíme do chladu.
Tip: Nesolené loupané pistácie se dají sehnat ve Světě oříšků.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře