Příprava
15 minutVaření/Pečení
45 minutUdělejte si osvěžující a lehký švestkový koláč, který je snadný na přípravu. I začínajícím kuchařům přinese oprávněné ovace všech, kteří ochutnají.
Korpus
- 1/2 hrnku lehce opražených neloupaných mandlí
- 60 g másla
- 60 g celozrnné pšeničné mouky
- 30 g polohrubé mouky
- 85 g cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 1 ks vejce
Náplň
- 6-8 ks švestek
Posyp
- dle chuti mandle nakrájené na plátky
- trocha moučkového cukru
Postup
- Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky
- Všechny suroviny na korpus vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka
- Vsypeme směs do formy a pořádně umačkáme rukou, aby vznikl rovný povrch
- Čtvrtky švestek dáme do formy cca 1 centimetr od okraje
- Koláč dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 45 minut, až začne korpus zlátnout a švestky se zmenší
- Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a plátky mandlí.
Recept od
standa
100
0
100
2
zkusím to, švestky mám kompotované, žiju v Británii a tady se k obyčejným švestkam nedostanu