Příprava
15 minutVaření/Pečení
45 minutUdělejte si osvěžující a lehký švestkový koláč, který je snadný na přípravu. I začínajícím kuchařům přinese oprávněné ovace všech, kteří ochutnají.
Korpus
- 1/2 hrnku lehce opražených neloupaných mandlí
 - 60 g másla
 - 60 g celozrnné pšeničné mouky
 - 30 g polohrubé mouky
 - 85 g cukru
 - 1/2 lžičky prášku do pečiva
 - špetku soli
 - 1 ks vejce
 
Náplň
- 6-8 ks švestek
 
Posyp
- dle chuti mandle nakrájené na plátky
 - trocha moučkového cukru
 
Postup
- Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky
 - Všechny suroviny na korpus vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka
 - Vsypeme směs do formy a pořádně umačkáme rukou, aby vznikl rovný povrch
 - Čtvrtky švestek dáme do formy cca 1 centimetr od okraje
 - Koláč dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 45 minut, až začne korpus zlátnout a švestky se zmenší
 - Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a plátky mandlí.
 
		   100
					0
					100
					2
		  
		 
											
		  


Pomerančovo-zázvorové muffiny s drobenkou
Tvarohové šátečky s povidly
 		 	 	
 		 	 	
 		 	 	
 		 	 	
 		 	 	
zkusím to, švestky mám kompotované, žiju v Británii a tady se k obyčejným švestkam nedostanu