Příprava
1 hodinKřupavé vánoční pečivo, které se ale hodí i jako moučník ke kávě, takže s ním i během roku uděláte parádu.
Část pokrmu
- 100 g strouhané hořké čokolády
- 100 g moučkového cukru
- 100 g oloupaných nastrouhaných mandlí
- špetka skořice
- 1 mletý hřebíček
- 1 bílek
- 1 lžička jemné marmelády
- 1 bílek na potření
Postup
- Mouku spolu s moučkovým cukrem dáme na vál, přidáme nastrouhanou čokoládu a mandle, bílek, marmeládu, mletý hřebíček a špetku skořice.
- Vše vypracujeme na hladké těsto, které dáme asi na 1 hodinu odležet do chladu.
- Z těsta odkraujeme malé kousky a tvarujeme do obdélníčků, rohlíčků či jiných tvarů.
- Ty pak klademe na plech vyložený pečicím papírem
- Potřeme bílkem a usušíme v mírně vyhřáté troubě.
- Nakonec můžeme dle vlastní chuti ozdobit čokoládovou polevou.
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře