Příprava
5 minutVaření/Pečení
25 minutPřipravte perník s přídavkem jablek, který dodají perníku štavnatější chuť.
Jablečný perník
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krystal
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 3 jablka (zbavená slupek a jádřinců a nastrouhaná)
- 1 lžička sody
- 1 lžička perníkového koření (můžeme nahradit kypřícím práškem do perníku)
Postup
- Mouku, cukr, kakao, olej, mléko, vejce, perníkové koření a sodu smícháme ve větší misce.
- Předehřejeme si troubu na 180° C
- Vymastíme a moukou vysypeme plech.
- Vezmeme strouhaná jablka a přimícháme je do směsi.
- Směs vylijeme na plech a stěrkou urovnáme.
- Perník pečeme cca 20-30 minut.
- Navrch můžeme dát polevu ze 150 g rozpuštěné hořké čokolády a posypat strouhaným kokosem či plátky mandlí.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře