Počet porcí
20Příprava
15 minutVaření/Pečení
30 minutFandíme našim hokejistům. Udělejte si doma hokejové puky s národní vlaječkou a udělejte si stylové občerstvení k hokejovému zápasu.
Suroviny na puky (cca 20 kusů)
- hrnek hladké mouky
- půl hrnku cukru
- 3 velká vejce
- hrnek oleje
- 1/2 hrnku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/2 lžíce pomerančové kůry
- 2 polévkové lžíce plnotučného mléka
Poleva
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- marcipán a potravinářské barvivo v červené a modré barvě (namísto červené jsem použila mletou sladkou papriku, červené barvivo jsem bohužel doma neměla)
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a pomerančovou šťávu, mléko.
- Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl, pomerančovou kůru.
- Pokud by bylo těsto moc hutné, přidáváme ještě mléko. Těsto by nemělo být příliš tuhé, aby se dalo lžící plnit do košíčků.
- Těsto naplníme cca do třetiny velkého papírového košíčku (pro zpevnění používám 2-3 kusy papírových košíčků na jeden kus „puku“), dáme do trouby rozpálené na 180° C (horkovzduch) a pečeme cca 25-30 minut (zkoušíme špejlí).
- Po vychladnutí košíčků korpusy vyjmeme.
- Smetanu necháme prohřát – ne až do varu – nalámeme do ní kousky čokolády a vše vymícháme do hladka do čokoládové polevy.
- V polevě každý „puk“ komplet obalíme, dáme okapat na mřížku a dozdobíme českou vlajkou vytvořenou z marcipánu a potravinářských barviv a to dřív než poleva zaschne.
Tip
Pokud chcete, aby byla poleva hustší, nedělejte ji ze smetany ke šlehání, ale pouze rozpusťte hořkou čokoládu. V tom případě vám ale pravděpodobně nebude stačit 200 gramů.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře