Máslové řezy se salkem a čokoládou

Pokud máte rádi opravdu hutné a extrémně sladké zákusky, pak je tento recept pro jako stvořený pro vás. Určitě doporučujeme mít k němu neslazenou kávu nebo třeba sklenici mléka pro zjemnění.

Máslové řezy se salkem a čokoládou

  • 1 hrnek ‏másla
  • 3/4 hrnku ‏cukru krupice
  • 1 hrnek ‏třtinového cukru
  • 2 ‏velká vejce
  • 1 lžíce ‏vanilkového extraktu
  • 1 lžička ‏jedlé sody
  • 3 1/4 hrnku ‏hladké mouky
  • 1/2 lžičky ‏soli
  • 1 1/2 hrnku ‏čokoládových kousků
  • 1 plechovka ‏salka
  • 1 tabulka ‏hořké čokolády

Postup

  1. V rendlíku rozpusťte máslo a jemně vařte do hněda. Poté sundejte z plotny a nechte chladnout 5 minut.
  2. Takto připravené máslo dejte do mísy, přidejte cukry a lehce zamíchejte. Nechte stát pár minut.
  3. Smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a promíchejte.
  4. Do odstáté mísy s máslem a cukry přidejte vejce, vanilkový extrakt a smíchanou směs mouky, sody a soli.
  5. Do směsi v míse vmíchejte čokoládové kousky.
  6. Vymažte formu o velikosti 22 x 33 cm a na dno dejte pečící papír
  7. Polovinu těsta natlačte do formy, otevřete plechovku salka a nalijte ji na těsto tak aby bylo místo u okrajů.
  8. Poté rozlámejte čokoládu na kousky a nasypejte ji na salko.
  9. Druhou polovinu těsta roztrhejte na různě velké kousky a nasypte je na čokoládu a salko.
  10. Dejte formu do lednice na 30 minut.
  11. Předehřejte troubu na  180 °C a pečte 30 až 35 minut dozlatova.
  12. Servírujte a krájejte až úplně vychladlé

Máslové řezy se salkem a čokoládou Máslové řezy se salkem a čokoládou Máslové řezy se salkem a čokoládou

Sdílet & Tisknout

0 0 100 0

2 komentáře

  1. Hedvika před 3 roky

    Jenom rejpám: máslové ? A kolik másla? Jinak sen pro cukrovkáře

  2. Hedviko díky za upozornění, v první ingredienci byl překlep. Není potřeba 1 hrnek mléka, ale 1 hrnek másla. Už jsem to opravil,

Napsat komentář