Ovocný koláč z podmáslí

Příprava

10 minut

Vaření/Pečení

40 minut

Vyzkoušejte výborný vláčný koláč, který vydrží dlouho čerstvý. Na koláč dá použít prakticky jakékoli sezónní ovoce či ovoce mražené (v zimních měsících).

Drobenka

  • 100 g ‏másla
  • 100 g ‏cukru krupice nebo krystal
  • 80 g ‏hrubé mouky
  • 2 kávové lžičky ‏mleté skořice

Ovocný koláč (na velký plech)

  • 1 hrnek ‏polohrubé mouky
  • 1 hrnek ‏hrubé mouky
  • 1 hrnek ‏cukru krupice
  • 2 hrnky ‏podmáslí
  • 2 ks ‏vajec
  • 3/4 hrnku ‏rostlinného oleje
  • 5 lžic ‏strouhaného kokosu
  • 1 ks ‏prášku do pečiva

Postup na drobenku

  1. Smícháme mouku, cukr a skořici.
  2. Přidáme máslo, které jsme chvíli nechali změknout při pokojové teplotě a posekáme ho ve směsi tupým nožem
  3. Prsty pak dotvoříme drobenku, kterou následně budeme koláč posypávat.

Postup na koláč

  1. Suroviny smícháme a důkladně vymícháme hladké těsto.
  2. Těsto nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu
  3. Rovnoměrně na něj rozvrstvíme ovoce a drobenku
  4. Pečeme 35-40 minut v troubě rozpálené na cca 180°

Ovocný koláč z podmáslí Ovocný koláč z podmáslí Ovocný koláč z podmáslí

100 0 100 2

Žádné komentáře

Napsat komentář