Pistáciové hvězdy s marcipánem

Příprava

1 hodin

Vaření/Pečení

20 minut

Výtečná pochoutka na vánoční talíře s cukrovím. Pokud máte rádi cukroví jako jsou  Mozartovy koule, tak tohle ve vašem cukrovém repertoáru nesmí chybět.

Pistáciové hvězdy s marcipánem

  • 175 g ‏hladké nebo celozrnné mouky
  • 100 g ‏másla
  • 100 g ‏marcipánové hmoty
  • 100 g ‏čokoládové polevy
  • 50 g ‏kukuřičného škrobu
  • 50 g ‏moučníkového cukru
  • 40 g ‏mletých loupaných nesolených pistáciových oříšků
  • 1 sáček ‏vanilinového cukru
  • 1 ‏malé vejce
  • 3 lžíce ‏rybízové zavařeniny
  • 1 lžička ‏rumu
  • špetka ‏soli
  • přiměřeně ‏moučkového cukru a hladké mouky na vál

Postup

  1. Mouku promíchejte se škrobem, cukry a solí.
  2. Spolu s kousky másla a vejcem rychle zpracujte hladké těsto.
  3. Těsto zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice
  4. Odleželé těsto rozválíme na 2-3mm tloušťku.
  5. Vykrájíme stejný počet malých a velkých hvězd.
  6. Na jeden plech s pečícím papírem rozložíme menší a na druhý větší hvězdy.
  7. Malé hvězdy pečeme na 190 stupňů 7-8 minut.
  8. Velké hvězdy pečeme na 190 stupňů 12 minut.
  9. Hvězdy necháme vychladnout.
  10. Marcipánovou hmotu rozválíme na pocukrovaném válu na tenký plát a vykrájíme z něj velké hvězdy.
  11. V hrnku svaříme rum se zavařeninou a výslednou chladnoucí zavařeninou potřeme velké hvězdy, shora na ně přitiskneme marcippánovou hvězdu a necháme zatuhnout.
  12. Velké i malé hvězdy polijeme čokoládou. Malé hvězdy položíme na velké a posypeme pistáciemi. Můžeme případně ještě dozdobit cukrářským zdobením.
  13. Necháme ztuhnout a v uzavřené krabičce uložíme do chladu.

Tip: Nesolené loupané pistácie se dají sehnat ve Světě oříšků.

Pistáciové hvězdy s marcipánem Pistáciové hvězdy s marcipánem Pistáciové hvězdy s marcipánem Pistáciové hvězdy s marcipánem Pistáciové hvězdy s marcipánem Pistáciové hvězdy s marcipánem

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář