Rychlý jahodový koláč

Příprava

5 minut

Vaření/Pečení

25 minut

Snadno připravitelný jahodový koláč, který si oblíbí celá rodina. Jeho příprava zabere jen chvilku, ale přesto si na něm skvěle pochutnáte.

Jahodový koláč

  • 1/2 hrnku (o obsahu 250 ml) ‏cukru
  • 1 kelímek ‏zakysané smetany
  • 1 hrnek (obsah 250 ml) ‏polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku ‏oleje
  • 1 lžička ‏prášku do pečiva
  • 1ks ‏vejce

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto poté vlijeme do koláčové kruhové formy vyložené pečícím papírem.
  2. Na těsto rozložíme nakrájené jahody a dáme do na 25 minut. do troubu vyhřáté na 180 stupňů
  3. Před pečením můžte koláč ještě posypat drobenkou (100g másla, 100g cukru, 80g polohrubé mouky, 1 lžíce vanilkového cukru), nebo posypat strouhaným kokosem

DSC_3007 DSC_3008 rychlý jahodový koláč

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář