Rychlý jahodový koláč

Příprava

5 minut

Vaření/Pečení

25 minut

Snadno připravitelný jahodový koláč, který si oblíbí celá rodina. Jeho příprava zabere jen chvilku, ale přesto si na něm skvěle pochutnáte.

Jahodový koláč

  • 1/2 hrnku (o obsahu 250 ml) ‏cukru
  • 1 kelímek ‏zakysané smetany
  • 1 hrnek (obsah 250 ml) ‏polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku ‏oleje
  • 1 lžička ‏prášku do pečiva
  • 1ks ‏vejce

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto poté vlijeme do koláčové kruhové formy vyložené pečícím papírem.
  2. Na těsto rozložíme nakrájené jahody a dáme do na 25 minut. do troubu vyhřáté na 180 stupňů
  3. Před pečením můžte koláč ještě posypat drobenkou (100g másla, 100g cukru, 80g polohrubé mouky, 1 lžíce vanilkového cukru), nebo posypat strouhaným kokosem

DSC_3007 DSC_3008 rychlý jahodový koláč

100 0 100 1

4 komentáře

  1. Udělala jsem přesně podle receptu a je to opravdu hodně drolivé, sladké a mastné. Asi bych tam příště žádný olej nedávala. Je to fakt mastný jako prase…

  2. Barbora Kubosova před 6 měsíci

    Naopak! Kolac jsem dělala mnohokrát s různým ovocem a je naprosto skvostný! Skvělý, jednoduchý, ale hlavně chutný recept!

  3. Výborný recept, vylepšila jsem 2 ušlehanymi bílky. Stavnaty vydržel i druhy den.

  4. Výborný recept! Udělala jsem ho z dvojité dávky na plech a jen se po něm zaprášilo.

Napsat komentář