Šuhajky

Vaření/Pečení

30 minut

Jemné čokoládovo oříškové košíčky s rumem. Aneb další z našich košíčkových receptů na nepečeného vánočního cukroví.

Těsto

  • 250 g ‏moučkového cukru
  • 80 g ‏100% ztuženého tuku (ideálně Omega na polevy)
  • 100 g ‏mletých vlašských ořechů
  • 100 ml ‏rumu

Poleva

  • 150 g ‏čokolády na vaření
  • 75 g ‏100% ztuženého tuku (idálně Omega na polevy)
  • ‏lískové oříšky, půlky vlašských ořechů, kandované ovoce, nesolené pistácie na ozdobu

Postup

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme hmotu, kterou plníme do papírových košíčků (cca do půlky).
  2. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu na vaření a 100% ztužený tuk
  3. Vymícháme do hladké polevy a nalijeme na šuhajky (doplníme košíčky až k okraji).
  4. Ozdobíme lískovým oříškem, půlkou vlašského ořechu, kandovaným ovocem či nesolnými pistáciemi.
  5. Necháme ztuhnout v chladničce a ideálně až do doby samotného podávání.

Šuhajky Šuhajky

Sdílet & Tisknout

100 0 100 2

Žádné komentáře

Napsat komentář