Velikonoční beránek

Vaření/Pečení

1 hodin

Recept na tradičního velikonočního beránka, který nesmí chybět na žádném velikonočním stole.

Velikonoční beránek

  • 5 ‏vajec (oddělené žloutky od bílků)
  • 130 g ‏másla
  • 250 g ‏polohrubé mouky
  • 100 g ‏moučkového cukru
  • ‏prášek do pečiva
  • 2 ‏lžíce rumu
  • 150 g ‏mletých vlašských ořechů nebo mandlí
  • 100 g ‏hořké čokolády nakrájené na malé kousky

Postup

  1. Vše smísíme, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
  2. Formu na beránka vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí
  3. Těsto dáme do formy a pečeme cca 50 – 60 minut na 180° C.
  4. Beránka můžeme potřít bílou nebo tmavou polevou. Ozdobíme hřebíčkem (místo očí), mašlí kolem krku a kouskem asparagusu v puse.

Velikonoční beránek Velikonoční beránek Velikonoční beránek

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář