Velikonoční jidáše

Počet porcí

30

Příprava

1 hodin 20 minut

Vaření/Pečení

20 minut

Vyzkoušejte náš recept na výborné velikonoční jidáše. Ať už máte radši samotné nebo namazané s medem, tahle pochoutka by o velikonocích na vašem stole neměla chybět.

Velikonoční jidáše

  • 2 ‏žloutky
  • 2 ‏lžíce práškového cukru
  • ‏citronová kúra
  • 120 g ‏rozpuštěného másla
  • 30 g ‏droždí
  • 80 g ‏medu
  • 500 g ‏hladké mouky
  • 250 ml ‏mléka
  • špetka ‏soli

Postup

  1. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
  2. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme hodinu kynout na teplejším místě pod utěrkou.
  3. Poté děláme z těsta válečky, které motáme do jidášků.
  4. Jidášky potřeme rozšlehaným vejcem, necháme ještě 20 minut kynout a cca 15 – 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 180° C.
  5. Podáváme buď samotné nebo potřené medem. Z daného množství vytvoříme cca 30 kousků.

Tip: Pokud nechcete čekat dlouho na kynutí těsta, můžete předehřát troubu na 50° C, vypnout ji a těsto dát vykynout na půl hodiny do ní. 😉

Velikonoční jidáše Velikonoční jidáše Velikonoční jidáše Velikonoční jidáše Velikonoční jidáše Velikonoční jidáše

Sdílet & Tisknout

100 0 100 2

Žádné komentáře

Napsat komentář