Počet porcí
10Příprava
15 minutVaření/Pečení
1 hodinChcete si vychutnat báječnou kakaovou bábovku plněnou tvarohem a malinami? Pak vyzkoušejte lehce upravený recept, který přinášíme se svolením autorky původního receptu Ivany Vinckerové.
Těsto
- 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 100g kokosového cukru
- 200 ml kysaného podmáslí
- 250g polotučného tvarohu z vaničky
- 1 prášek do pečiva (ideálně bez fosfátů)
- 1 lžička skořice
- 30g proteinu (příchuť čokoláda nebo čokoládové brownies)
- 40g kakaa
- 100g špaldové hladké mouky
- 30g kokosové mouky
- špetka soli
Náplň
- 250g polotučného tvarohu z vaničky
- 50ml sportness milchprotein getränk z DM nebo polotučného mléka
- 30g proteinu (příchuť vanilka nebo vanilkový pudink)
- 180g čerstvých malin
Postup
Tip: přidaný protein se dá nahradit – do těsta ho nedáte, místo něj přidáte 30 gramů mouky nebo uberete 50 ml kysaného podmáslí. Pokud nemáte kokosovou mouku, přidáte 30 g špaldové hladké (nebo dáte 130 g pšeničné hladké místo celkového množství mouky – špalda + kokos). Do náplně můžete dát místo proteinu sáček obyčejného (nebo proteinového) vanilkového pudinku.
Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny zašleháme tvaroh a podmáslí, postupně přidáme prášek do pečiva, skořici, protein, kakao a mouku. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Náplň připravíme zašleháním proteinu nebo pudinku a mléka či sportness milchprotein getränk do tvarohu. Důkladně vymažeme bábovkovou formu (pozor, protein je dost lepivý, takže pokud nevymažete formu dostatečně, hrozí, že vám pak nepůjde bábovka vyklopit), rozehřejeme troubu na 170-180° ideálně horkovzduch. Do bábovkové formy nejprve dáme cca půlku těsta, pak rozetřeme náplň, přidáme maliny, které můžeme do krému lehce vtlačit, nalijeme zbytek těsta a necháme péct cca hodinu (zkoušíme špejlí).
Energetická hodnota
Energetická hodnota v 1 porci (10 porcí)
Energie: 908 kJ (217 kcal)
Bílkoviny: 16,2 g
Sacharidy: 24,4 g
Tuky: 5,7 g
Vláknina: 3,7 g
Žádné komentáře