Pokud máte rádi opravdu hutné a extrémně sladké zákusky, pak je tento recept pro jako stvořený pro vás. Určitě doporučujeme mít k němu neslazenou kávu nebo třeba sklenici mléka pro zjemnění.
Máslové řezy se salkem a čokoládou
- 1 hrnek másla
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžička jedlé sody
- 3 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 1/2 hrnku čokoládových kousků
- 1 plechovka salka
- 1 tabulka hořké čokolády
Postup
- V rendlíku rozpusťte máslo a jemně vařte do hněda. Poté sundejte z plotny a nechte chladnout 5 minut.
- Takto připravené máslo dejte do mísy, přidejte cukry a lehce zamíchejte. Nechte stát pár minut.
- Smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a promíchejte.
- Do odstáté mísy s máslem a cukry přidejte vejce, vanilkový extrakt a smíchanou směs mouky, sody a soli.
- Do směsi v míse vmíchejte čokoládové kousky.
- Vymažte formu o velikosti 22 x 33 cm a na dno dejte pečící papír
- Polovinu těsta natlačte do formy, otevřete plechovku salka a nalijte ji na těsto tak aby bylo místo u okrajů.
- Poté rozlámejte čokoládu na kousky a nasypejte ji na salko.
- Druhou polovinu těsta roztrhejte na různě velké kousky a nasypte je na čokoládu a salko.
- Dejte formu do lednice na 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 30 až 35 minut dozlatova.
- Servírujte a krájejte až úplně vychladlé
0
0
100
0
Jenom rejpám: máslové ? A kolik másla? Jinak sen pro cukrovkáře
Hedviko díky za upozornění, v první ingredienci byl překlep. Není potřeba 1 hrnek mléka, ale 1 hrnek másla. Už jsem to opravil,