Příprava
24 hodinVaření/Pečení
1 hodinVýborné medové perníčky které, na rozdíl od tradičních receptů, není třeba nechávat odležet a jsou měkké a výborné k jídlu hned po vytvoření. Hodí se nejen jako vánoční cukroví, ale i jako sladký zákusek během celého roku.
Medové perníčky
- 2 vejce
- 200 g cukru moučky
- 170 g rozpuštěného medu
- 500 g hladké mouky
- 1 ks prášek do perníku + můžeme přidat navíc trochu perníkového koření
- 80 g rozpuštěného másla
- dle chuti a potřeby kakao (čím víc kakaa dáme, tím budou perníčky do začátku tvrdší - pokud nepřidáme kakao vůbec, perníčky budou krásně vláčné a měkké hned po upečení)
Cukrová poleva
- 200 g cukru moučka (3x přesátý)
- 1 čerstvý bílek
- 1 lžíce citronové šťávy (přecezená)
Postup
- Vejce, cukr a med třeme čtvrt hodiny
- Pak přidáme mouku s práškem do perníku, nakonec máslo.
- Těsto propracujeme, pokud je moc lepivé, přidáme ještě trochu mouky, necháme přes noc „vykynout“ (může kynout i několik dní).
- Z těsta vyválíme plát cca 3 mm silný a formičkami vykrajujeme různé tvary.
- Perníčky dáme na plech a pečicí papír, potřeme bílkem, necháme zaschnout a potřeme bílkem ještě jednou.
- Upečeme v horké troubě (180 – 200°).
Postup na cukrovou polevu
- Všechny suroviny šleháme tak dlouho, až nám neskapává poleva ze lžíce.
- Poté naplníme igelitový sáček, ustřihneme růžek a můžeme zdobit.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře