Počet porcí
10Příprava
15 minutVaření/Pečení
30 minutPochutnejte si na výborném podmáslovém koláči s tvarohem a ovocem. U nás se po něm obvykle jen zapráší už během prvního dne.
Podmáslový koláč
- 125 g polohrubé mouky
- 100 g hrubé mouky
- 250 g polotučného tvarohu z vaničky
- 150 ml kysaného podmáslí
- 100 ml milchprotein sportness getränk z DM (nebo polotučného mléka)
- 30 g vanilkového proteinu (lze nahradit 30 g sladila či cukru)
- 70 g sladidla či cukru (použila jsem 50 g třtinového + 20 g xylitolu)
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 žloutek
- 15 g strouhaného kokosu
- 300-400 g libovolného ovoce (maliny, jahody, borůvky - mražené nebo čerstvé - případně lze kombinovat)
- 20 g mandlových plátků
Drobenka
- 30 g másla
- 30 g třtinového cukru
- 60 g hrubé mouky
Postup
Všechny suroviny na koláč smícháme do hladké polotekuté konzistence, vylijeme na plech o rozměrech cca 30×20 cm vyloženým pečicím papírem nebo vytřeným olejem a vysapaným hrubou moukou. Těsto posypeme ovocem, drobenkou a mandlemi, pečeme v troubě předehřáté na 180° cca 20-30 minut (zkoušíme špejlí).
Na drobenku rozpusíme máslo a vmícháme do něj mouku a cukr.
Energetická hodnota
Energetická hodnota na 1 porci při použití 180 g mražených jahod a 200 g mražených malin (10 porcí – cca 120 gramů):
Energie: 1.032 kJ (247 kcal)
Bílkoviny: 10 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 7 g
Vláknina: 3 g
Fotografie podmáslového koláče s tvarohem a ovocem
Kategorie
Recept od
standa
0
0
100
0
Žádné komentáře