Příprava
24 hodinVaření/Pečení
5 minutUdělejte si výborné sýrové pečivo. Jelikož na vánoce je většina cukroví sladká, je toto slané sýrové pečivo výborným doplňkem, které s chutí přikousnete nejen k večernímu vínu.
Sýrové vykrajované pečivo
- 250 g hladké mouky
- 250 g změklého másla
- 250 g jemně strouhaného 30% eidamu
- 1 vejce na potření
- dle chuti koření: sůl, kmín, mák, sezam nebo rovnou nějaké směsi - např. barbecue se zeleným pepřem, country, koření na pizzu atd.
- různá menší vykrajovátka
Postup
- Z mouky, změklého másla a eidamu zpracujeme těsto, které necháme ideálně přes noc odpočinout v chladničce.
- Druhý den těsto vyvalujeme na cca 4 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
- Ty pak poklademe na pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem (mákem, sezamem,…) nebo kořenící směsí.
- Pokud je ve směsi již sůl, pečivo již nesolíme!
- Pečeme v troubě vyhřáté na cca 190° C, dokud není pečivo krásně nazlátlé.
Tip: jelikož u nás sýrové pečivo velice rychle mizí, dělám rovnou z dvojité dávky.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře