Čokoládové obdélníčky

Příprava

1 hodin

Křupavé vánoční pečivo, které se ale hodí i jako moučník ke kávě, takže s ním i během roku uděláte parádu.

Část pokrmu

  • 100 g ‏strouhané hořké čokolády
  • 100 g ‏moučkového cukru
  • 100 g ‏oloupaných nastrouhaných mandlí
  • špetka ‏skořice
  • 1 ‏mletý hřebíček
  • 1 ‏bílek
  • 1 lžička ‏jemné marmelády
  • 1 ‏bílek na potření

Postup

  1. Mouku spolu s moučkovým cukrem dáme na vál, přidáme nastrouhanou čokoládu a mandle, bílek, marmeládu, mletý hřebíček a špetku skořice.
  2. Vše vypracujeme na hladké těsto, které dáme asi na 1 hodinu odležet do chladu.
  3. Z těsta odkraujeme malé kousky a tvarujeme do obdélníčků, rohlíčků či jiných tvarů.
  4. Ty pak klademe na plech vyložený pečicím papírem
  5. Potřeme bílkem a usušíme v mírně vyhřáté troubě.
  6. Nakonec můžeme dle vlastní chuti ozdobit čokoládovou polevou.

Čokoládové obdélníčky

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář