Hokejové puky

Počet porcí

20

Příprava

15 minut

Vaření/Pečení

30 minut

Fandíme našim hokejistům. Udělejte si doma hokejové puky s národní vlaječkou a udělejte si stylové občerstvení k hokejovému zápasu.

Suroviny na puky (cca 20 kusů)

  • hrnek ‏hladké mouky
  • půl hrnku ‏cukru
  • 3 ‏velká vejce
  • hrnek ‏oleje
  • 1/2 hrnku ‏čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1/2 lžičky ‏prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky ‏soli
  • 1 a 1/2 lžíce ‏pomerančové kůry
  • 2 polévkové lžíce ‏plnotučného mléka

Poleva

  • 200 ml ‏smetany ke šlehání
  • 200 g ‏hořké čokolády
  • ‏marcipán a potravinářské barvivo v červené a modré barvě (namísto červené jsem použila mletou sladkou papriku, červené barvivo jsem bohužel doma neměla)

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a pomerančovou šťávu, mléko.
  2. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl, pomerančovou kůru.
  3. Pokud by bylo těsto moc hutné, přidáváme ještě mléko. Těsto by nemělo být příliš tuhé, aby se dalo lžící plnit do košíčků.
  4. Těsto naplníme cca do třetiny velkého papírového košíčku (pro zpevnění používám 2-3 kusy papírových košíčků na jeden kus „puku“), dáme do trouby rozpálené na 180° C (horkovzduch) a pečeme cca 25-30 minut (zkoušíme špejlí).
  5. Po vychladnutí košíčků korpusy vyjmeme.
  6. Smetanu necháme prohřát – ne až do varu – nalámeme do ní kousky čokolády a vše vymícháme do hladka do čokoládové polevy.
  7. V polevě každý „puk“ komplet obalíme, dáme okapat na mřížku a dozdobíme českou vlajkou vytvořenou z marcipánu a potravinářských barviv a to dřív než poleva zaschne.

Tip

Pokud chcete, aby byla poleva hustší, nedělejte ji ze smetany ke šlehání, ale pouze rozpusťte hořkou čokoládu. V tom případě vám ale pravděpodobně nebude stačit 200 gramů.

Hokejové puky Hokejové puky Hokejové puky Hokejové puky

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář