Išlské dortíčky s čokokrémem

Příprava

1 hodin

Vaření/Pečení

15 minut

Udělejte si výtečné išlské dortíčky a naučte se je nádherně zdobit podle videonávodu, který je u receptu.

Těsto

  • 300 g ‏hladké mouky
  • 200 g ‏změklého másla
  • 100 g ‏moučkového cukru
  • 2 ‏žloutky
  • 4 lžíce ‏kakaa

Náplň

  • 100 ml ‏40% smetany ke šlehání
  • 30 g ‏hořké čokolády nalámané na kousky
  • ‏Nutella (nemusí být)

Poleva

  • cca 50 g ‏hořké čokolády
  • 25 g ‏100% ztuženého tuku na polevu
  • trocha ‏bílé polevy (nemusí být)

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto zpracujeme na vále ve vláčné těsto, které dáme alespoň na hodinu do chladničky.
  2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrájíme kolečka, která položíme na plech s pečícím papírem.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180° C cca 10-15 minut.
  4. Kolečka necháme úplně vychladnout.
  5. Ohřejeme smetanu ke šlehání (nesmíme ji vařit) a přidáme čokoládu nalámanou na kousky.
  6. Vymícháme dohladka a necháme vychladnout na krémovou konzistenci.
  7. Pokud by se krémová konzistence nedostavila, můžeme vše vyšlehat na pařížskou šlehačku.
  8. Z 50 g hořké čokolády a ztuženého tuku vytvoříme polevu, ve které máčíme z jedné strany půlku koleček.
  9. Dříve než poleva zaschne, doprostřed kolečka kápneme trochu bílé polevy, kterou párátkem nebo špejlí roztaháme do hvězdicových tvarů. (podívejte se níže na video)
  10. Kolečka bez polevy namažeme Nutellou (nemusíme nutně), poté vychladlý krém, přiklopíme druhým kolečkem s polevou a skladujeme v chladnu.

Tip: kdo si chce ulehčit práci, promaže kolečka jen Nutellou nebo marmeládou 🙂

Videonávod jak zdobit Išlské dortíčky s čokokrémem

Išlské dortíčky s čokokrémem Išlské dortíčky s čokokrémem Išlské dortíčky s čokokrémem Išlské dortíčky s čokokrémem

Sdílet & Tisknout

100 0 100 2

Žádné komentáře

Napsat komentář