Jablečný perník

Příprava

5 minut

Vaření/Pečení

25 minut

Připravte perník s přídavkem jablek, který dodají perníku štavnatější chuť.

Jablečný perník

  • 300 g ‏polohrubé mouky
  • 200 g ‏cukru krystal
  • 3 polévkové lžíce ‏kakaa
  • 100 ml ‏oleje
  • 100 ml ‏mléka
  • 2 ‏vejce
  • 3 ‏jablka (zbavená slupek a jádřinců a nastrouhaná)
  • 1 lžička ‏sody
  • 1 lžička ‏perníkového koření (můžeme nahradit kypřícím práškem do perníku)

Postup

  1. Mouku, cukr, kakao, olej, mléko, vejce, perníkové koření a sodu smícháme ve větší misce.
  2. Předehřejeme si troubu na 180° C
  3. Vymastíme a moukou vysypeme plech.
  4. Vezmeme strouhaná jablka a přimícháme je do směsi.
  5. Směs vylijeme na plech a stěrkou urovnáme.
  6. Perník pečeme cca 20-30 minut.
  7. Navrch můžeme dát polevu ze 150 g rozpuštěné hořké čokolády a posypat strouhaným kokosem či plátky mandlí.

Jablečný perník Jablečný perník

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář