Sádlové koláčky

Příprava

24 hodin

Vaření/Pečení

20 minut

Vždy, když někomu vyprávím o nejlepším sladkém vánočním cukroví na světě a začnu říkat, že jsou z vepřového sádla, dočkám se shovívavých úsměvů nebo přímo ofrňujících se obličejů. Jenže nenechte se mýlit. Zatím každý, kdo tenhle recept zkusil, tak na sádlové koláčky nedá dopustit. Jsou obvyklí vánoční favorité, jako třeba vosí hnízda, nebo možná je u vás na prvním místě něco jiného. Věřte, že až zkusíte tenhle recept, budou to nejspíš sádlové koláčky, které zmizí jako první.

Důležité upozornění je zcela zásadní použít domácí sádlo. Pokud koupíte už hotové v obchodě, bude mít pachuť, která se přenese do koláčků a výsledek vám nebude chutnat!

Sádlové koláčky

  • 150 g ‏domácího sádla
  • 150 g ‏cukru moučka
  • 160 g ‏hladké mouky
  • 60 g ‏kakaa
  • 1 ‏malinová marmeláda na zdobení

Postup

  1. Sádlo necháme odstát v pokojové teplotě
  2. Následně všechny suroviny kromě marmelády smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme ideálně přes noc do lednice.
  3. Z těsta uválíme malé kuličky bez puklin, prstem nebo koncem vařečky uděláme důlek
  4. Do důlku můžeme dát trochu malinové marmelády. Případně je možné dát na každý koláček místo marmelády půlku oloupané mandle
  5. Pečeme v mírné troubě (cca 150°) přibližně 20 minut.

Sádlové koláčky Sádlové koláčky Sádlové koláčky

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář