Šťavnatá marcipánová srdíčka BEZ mouky

Počet porcí

25 ks

Příprava

1 hodin 10 minut

Vaření/Pečení

10 minut

Vyzkoušejte méně tradiční vánoční pečivo bez mouky. Výborná a šťavnaté srdíčka plná sušeného ovoce a marcipánu, které si oblíbí lecjaký mlsný jazýček.

Šťavnatá marcipánová srdíčka

  • 130 g ‏mletých mandlí
  • 75 g ‏marcipánu rozdrobeného
  • 160 g ‏moučkového cukru
  • 80 g ‏sušeného ovoce jemně nastrouhaného
  • 2 ‏bílky
  • 1 lžičku ‏vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky ‏mleté skořice
  • 1/2 lžičky ‏mletého hřebíčku

Postup

  1. Ze všech přísad vypracujeme těsto – pokud příliš lepí, přidáme nastrouhané mandle.
  2. Důkladně ho prohněteme, zabalíme do potravinové fólie a necháme cca hodinu v chladničce.
  3. Těsto rozválíme přes potravinové fólie (jedna zespod, jedna zeshora) na tloušťku 6-7 mm.
  4. Z těsta vykrajujeme srdíčka či jiné tvary a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečeme při teploťě 150° C cca 8-10 minut.

Šťavnatá marcipánová srdíčka BEZ mouky Šťavnatá marcipánová srdíčka BEZ mouky Šťavnatá marcipánová srdíčka BEZ mouky

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář