Švestkový koláč s plátky mandlí

Příprava

15 minut

Vaření/Pečení

45 minut

Udělejte si osvěžující a lehký švestkový koláč, který je snadný na přípravu. I začínajícím kuchařům přinese oprávněné ovace všech, kteří ochutnají.

Korpus

  • 1/2 hrnku ‏lehce opražených neloupaných mandlí
  • 60 g ‏másla
  • 60 g ‏celozrnné pšeničné mouky
  • 30 g ‏polohrubé mouky
  • 85 g ‏cukru
  • 1/2 lžičky ‏prášku do pečiva
  • špetku ‏soli
  • 1 ks ‏vejce

Náplň

  • 6-8 ks ‏švestek

Posyp

  • dle chuti ‏mandle nakrájené na plátky
  • trocha ‏moučkového cukru

Postup

  1. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky
  2. Všechny suroviny na korpus vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka
  3. Vsypeme směs do formy a pořádně umačkáme rukou, aby vznikl rovný povrch
  4. Čtvrtky švestek dáme do formy cca 1 centimetr od okraje
  5. Koláč dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 45 minut, až začne korpus zlátnout a švestky se zmenší
  6. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a plátky mandlí.

Švestkový koláč Švestkový koláč Švestkový koláč

Sdílet & Tisknout

100 0 100 2

Žádné komentáře

Napsat komentář