Sýrové vykrajované pečivo

Příprava

24 hodin

Vaření/Pečení

5 minut

Udělejte si výborné sýrové pečivo. Jelikož na vánoce je většina cukroví sladká, je toto slané sýrové pečivo výborným doplňkem, které s chutí přikousnete nejen k večernímu vínu.

Sýrové vykrajované pečivo

  • 250 g ‏hladké mouky
  • 250 g ‏změklého másla
  • 250 g ‏jemně strouhaného 30% eidamu
  • 1 ‏vejce na potření
  • dle chuti ‏koření: sůl, kmín, mák, sezam nebo rovnou nějaké směsi - např. barbecue se zeleným pepřem, country, koření na pizzu atd.
  • různá ‏menší vykrajovátka

Postup

  1. Z mouky, změklého másla a eidamu zpracujeme těsto, které necháme ideálně přes noc odpočinout v chladničce.
  2. Druhý den těsto vyvalujeme na cca 4 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
  3. Ty pak poklademe na pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem (mákem, sezamem,…) nebo kořenící směsí.
  4. Pokud je ve směsi již sůl, pečivo již nesolíme!
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 190° C, dokud není pečivo krásně nazlátlé.

Tip: jelikož u nás sýrové pečivo velice rychle mizí, dělám rovnou z dvojité dávky.

Sýrové vykrajované pečivo Sýrové vykrajované pečivo Sýrové vykrajované pečivo Sýrové vykrajované pečivo

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář