Vaječná tlačenka

Příprava

2 hodin

Udělejte si výbornou vaječnou tlačenku. Zvlášť vhod přijde například po velikonocích, kdy je v domácnostech zvýšené množství uvařených vajec.

Vaječná tlačenka

  • ‏sklenice nakládané zeleniny (např. Moravanka)
  • 6 ks ‏vařejných vajec
  • ‏želatina na vaječnou tlačenku
  • 150 g ‏majonézy
  • 150 g ‏měkkého salámu
  • 1 kostka ‏bujónu

Postup

  1. Lák ze zeleniny smícháme s vodou do množství 300 ml.
  2. Ve 150 ml vody s lákem povaříme bujón.
  3. Ve zbyvajících 150 ml rozpustíme želatinu a přivedeme k varu.
  4. Vajíčka pokrájíme, smícháme s nakrájeným salámem a zeleninou, zalijeme oběma roztoky, přidáme majonézu a vlejeme do formy (srnční hřbet) vyložené potravinářskou fólií.
  5. Necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout.

Tip redakce

  1. Místo krájení vajíček můžeme použít „sítko“ na brambory (fotka)
  2. Pokud chcete mít tlačenku plnou barev, jako je na fotkách, použijte obarvená vajíčka z velikonoční nadílky.

Vaječná tlačenka Vaječná tlačenka Vaječná tlačenka Vaječná tlačenka

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář