Příprava
5 minutVaření/Pečení
20 minutRychlý a nenáročný recept na lehké kefírové řezy, které si zatím oblíbila každá návštěva. Jasná volba pro milovníky čokolády, řezy nejsou nijak extrémně sladké a na jazyku se jen rozplývají.
Korpus
- 100 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 120 g cukru krupice
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 200 ml oleje
- 500 ml kefíru
- 1 vejce
Poleva
- 400 ml kysané smetany (2 kelímky)
- 200 g hořké čokolády
Postup
- Jako první smíchejte všechny sypké suroviny, pak přidejte tekuté.
- Vše pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme na 190 stupňů asi tak 20 minut.
- Mezitím připravíme polevu. Do zakysané smetany zašleháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu.
- Po upečení a vyhladnutí korpusu dáme navrch připravenou polevu
Tip redakce
Polevu můžete posypat čokoládovými vločkami, nebo hoblinkami.
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře