Příprava
3 minutVaření/Pečení
15 minutVyzkoušejte nepečený malinový dort z ořechů, medu a malin. Zdravá strava, která navíc výborně chutná.
Korpus
- 1/2 hrnku mandlí nebo pekanových ořechů
- 1/2 hrnku datlí
- 1/4 lžičky soli
Horní vrstva
- 1 1/2 hrnku kešu ořechů
- šťáva z 2 citronů
- 1 vanilkový lusk
- 1/3 hrnku kokosového olej
- 1/3 hrnku medu
- 1 hrnek malin
Postup
- Kešu ořechy namočíme na minimálně 3 hodiny do horké vody.
- Mandle nebo pekanové ořechy rozmixujeme na hrubou hmotu spolu se špetkou soli.
- Připravíme si kulatou formu na pečení, vyložíme ji potravinářskou fólií. Na dno navrstvíme připravenou hmotu na základ. Rukama utlačíme.
- Kokosový olej rozpustíme, přidáme med a na mírném ohni ohřejeme.
- Scezené kešu oříšky, citrónovou šťávu ze dvou citronů, vnitřek vanilkového lusku a rozpuštěný med s kokosovým olejem důkladně rozmixujeme mixérem na hladkou hmotu, kterou rozdělíme na 2 části v poměru 2:1. Větší část navrstvíme na základ. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky.
- Menší část znovu vložíme do mixéru, přidáme maliny a znovu vymixujeme do hladka.
- Malinovou hmotu navrstvíme na vrch a pěkně uhladíme. Odložíme do mrazáku a necháme zmrazit.
- Z mrazáku vybereme půl hodinu před podáváním
Recept od
Zdenka Formankova
100
0
100
1
Žádné komentáře