Počet porcí
25 ksPříprava
1 hodin 10 minutVaření/Pečení
10 minutVyzkoušejte méně tradiční vánoční pečivo bez mouky. Výborná a šťavnaté srdíčka plná sušeného ovoce a marcipánu, které si oblíbí lecjaký mlsný jazýček.
Šťavnatá marcipánová srdíčka
- 130 g mletých mandlí
- 75 g marcipánu rozdrobeného
- 160 g moučkového cukru
- 80 g sušeného ovoce jemně nastrouhaného
- 2 bílky
- 1 lžičku vanilkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
Postup
- Ze všech přísad vypracujeme těsto – pokud příliš lepí, přidáme nastrouhané mandle.
- Důkladně ho prohněteme, zabalíme do potravinové fólie a necháme cca hodinu v chladničce.
- Těsto rozválíme přes potravinové fólie (jedna zespod, jedna zeshora) na tloušťku 6-7 mm.
- Z těsta vykrajujeme srdíčka či jiné tvary a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme při teploťě 150° C cca 8-10 minut.
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře