Příprava
2 hodinUdělejte si výbornou vaječnou tlačenku. Zvlášť vhod přijde například po velikonocích, kdy je v domácnostech zvýšené množství uvařených vajec.
Vaječná tlačenka
- sklenice nakládané zeleniny (např. Moravanka)
- 6 ks vařejných vajec
- želatina na vaječnou tlačenku
- 150 g majonézy
- 150 g měkkého salámu
- 1 kostka bujónu
Postup
- Lák ze zeleniny smícháme s vodou do množství 300 ml.
- Ve 150 ml vody s lákem povaříme bujón.
- Ve zbyvajících 150 ml rozpustíme želatinu a přivedeme k varu.
- Vajíčka pokrájíme, smícháme s nakrájeným salámem a zeleninou, zalijeme oběma roztoky, přidáme majonézu a vlejeme do formy (srnční hřbet) vyložené potravinářskou fólií.
- Necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout.
Tip redakce
- Místo krájení vajíček můžeme použít „sítko“ na brambory (fotka)
- Pokud chcete mít tlačenku plnou barev, jako je na fotkách, použijte obarvená vajíčka z velikonoční nadílky.
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře