Kefírové řezy s čokoládou

Příprava

5 minut

Vaření/Pečení

20 minut

Rychlý a nenáročný recept na lehké kefírové řezy, které si zatím oblíbila každá návštěva. Jasná volba pro milovníky čokolády, řezy nejsou nijak extrémně sladké a na jazyku se jen rozplývají.

Korpus

  • 100 g ‏polohrubé mouky
  • 250 g ‏hladké mouky
  • 120 g ‏cukru krupice
  • 1 lžíce ‏jedlé sody
  • 2 lžíce ‏kakaa
  • 200 ml ‏oleje
  • 500 ml ‏kefíru
  • 1 ‏vejce

Poleva

  • 400 ml ‏kysané smetany (2 kelímky)
  • 200 g ‏hořké čokolády

Postup

  1. Jako první smíchejte všechny sypké suroviny, pak přidejte tekuté.
  2. Vše pořádně smícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme na 190 stupňů asi tak 20 minut.
  4. Mezitím připravíme polevu. Do zakysané smetany zašleháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu.
  5. Po upečení a vyhladnutí korpusu dáme navrch připravenou polevu

Tip redakce

Polevu můžete posypat čokoládovými vločkami, nebo hoblinkami.

Kefírové řezy s čokoládou Kefírové řezy s čokoládou Kefírové řezy s čokoládou Kefírové řezy s čokoládou Kefírové řezy s čokoládou

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář