Kuře zapečené se zakysanou smetanou

Počet porcí

4

Vaření/Pečení

1 hodin

Vyzkoušete kuře zapečené v marinádě ze zakysané smetany s anglickou slaninou. Maso které se rozplývá na jazyku v kombinaci s dokřupava vypečenou kůrčičkou nenechá chladného žádného labužníka. Podávat můžeme s bramborovou kaší, rýží, vařeným či šťouchaným bramborem.

Kuře zapečené se zakysanou smetanou

  • 4ks ‏kuřecí čtvrtky
  • 1 kelímek ‏zakysané smetany
  • dle chuti ‏grilovací koření
  • dle chuti ‏mletá sladká paprika
  • 2 stroužky ‏českého česneku
  • 100 g ‏kvalitní anglické slaniny

Postup

  1. Ze zakysané smetany, grilovacího koření, mleté sladké papriky a prolisovaných stroužků česneku (množství koření dle chuti) vytvoříme marinádu.
  2. Marinádou potřeme opláchnuté kuřecí čtvrtky, naskládáme do pekáčku, do kterého následně nasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
  3. Podlejeme vodou a 30 minut pečeme v zakrytém pekáči (buď skleněným víkem, používáme-li skleněnou zapékací formu nebo postačí alobal).
  4. Poté víko či alobal sundáme a dopékáme dalších cca 30 minut, dokud není kuře krásně měkké.
  5. Podáváme s bramborovou kaší, rýží, vařeným či šťouchaným bramborem.

Kuře zapečené se zakysanou smetanou Kuře zapečené se zakysanou smetanou

Sdílet & Tisknout

100 0 100 2

Žádné komentáře

Napsat komentář