Špecle s kuřecím či vepřovým masem a sušenými rajčaty

Vaření/Pečení

30 minut

Přemýšlíte co si udělat dobrého k obědu nebo k večeři? Vyzkoušejte špecle v kombinaci s masem a sušenými rajčaty. Rychlé na přípravu a výborné na jídlo.

Špecle s kuřecím či vepřovým masem a sušenými rajčaty

  • 500 g ‏špeclí
  • 500 g ‏kuřecích prsních či stehenním řízků nebo 500 g vepřového masa
  • 1-2 papriky ‏kápie
  • 1 ‏větší cibule
  • 1 sklenička ‏(cca 150g) sušených rajčat
  • 200 ml ‏smetany ke šlehání
  • dle chuti ‏oblíbené koření na maso (může být koření na kuře, pokud připravujeme jídlo z kuřete, vepřová pečeně nebo barbecue v případě použití vepřového masa atd.)
  • dle chuti ‏strouhaný parmezán

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji do sklovita.
  2. Přidáme maso pokrájené na kostičky, koření a osmahneme do zhnědnutí, postupně vmícháme papriku a rajčata nakrájená na kousky.
  3. Vše krátce podusíme (v případě použití vepřového masa trochu déle)
  4. Přidáme špecle, trochu prohřejeme a přidáme smetanu ke šlehání.
  5. Mícháme, dokud se smetana nevsákne.
  6. Na závěr při servírování posypeme dle chuti strouhaným parmezánem.

Špecle s kuřecím či vepřovým masem a sušenými rajčaty Špecle s kuřecím či vepřovým masem a sušenými rajčaty Špecle s kuřecím či vepřovým masem a sušenými rajčaty

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář