Příprava
1 hodin 10 minutVaření/Pečení
10 minutRecept na tradiční vánoční vanilkové rohlíčky, které by neměly chybět u žádného stolu s vánočním cukrovím.
Vanilkové rohlíčky
- 220 g hladké mouky
- 120 g změklého másla
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 70 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr do těsta
- 1 moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení
Postup
- Ze všech surovin zpracujeme těsto – pokud se vám bude rozpadat, vytrvejte, je to suššími ořechy, nicméně těsto se nakonec spojit povede.
- Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme cca hodinku odležet v chladničce (můžeme i přes noc či několik dnů).
- Z těsta tvarujeme rohlíčky, které následně pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 190° C přibližně 10 minut.
- Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém curku smíchaném s cukrem vanilkovým.
Tip: Pokud se vám stane, že se rohlíčky roztečou, buď máte nekvalitní máslo, moc „olejnaté“ ořechy nebo málo rozpálenou troubu.
Recept od
standa
100
0
100
1
Žádné komentáře