Příprava
1 hodinVaření/Pečení
40 minutPřipravte si výtečné povidlové šátečky, které se jen rozplynou na jazyku. Zvlášť ještě trochu teplé, kdy se povidla jen rozplývají na jazyce je těžké odolat neustálému uždibování.
Povidlové šátečky
- 250 g měkkého tvarohu, nejlépe v kostce
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 1 sklenice (250 g) švestkových povidel
- 1 ks vejce
- špetka soli
- krupicový cukr na obalování
Postup
- Z tvarohu, másla, mouky a špetky soli vypracujte vláčné těsto, které nechte 1 hodinu odležet
- Těsto rozválíme na pomoučeném vále do 3 mm tloušťky a vyhrajovátkem rozkrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm
- Doprostřed každého čtverce dáme lžíci povidel, přehneme a konce přimáčkneme k sobě
- Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem, a položíme na pech vymazaný tukem, nebo na pečící papír.
- dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15 minut
- Ještě horké šátečky obalíme v cukru
Kategorie
Recept od
standa
100
0
100
5
Zkoušela jsem variantu naslano – šunka a sýr jako náplň a zabodovalo více než sladká varianta 🙂
Díky za dobrý tip. Nemáš to nafocené? Že bychom to sem dali jako samostatný recept. Někdo může hledat slané recepty a tím tenhle tip přehlédnout.