Marinované vepřové koleno pečené na černém pivu

Příprava

24 hodin

Vaření/Pečení

3 hodin

Vychutnejte si výtečné vepřové koleno, které po marinování upečete na černém pivě. Masová lahůdka, po které se na stole jen zapráší.

Vepřové koleno na černém pivu

  • 1 ‏vepřové koleno
  • ‏sůl
  • 1 ‏černé pivo

Marináda

  • 150 ml ‏10° černého piva
  • 2 lžíce ‏třtinového cukru
  • 2 lžičky ‏mletého zázvoru (koření)
  • 4 lžíce ‏kvalitního jemného kečupu
  • 1 lžička ‏chilli koření
  • 1 lžíce ‏sójové omáčky
  • 1 lžíce ‏plnotučné hořčice
  • 4 ‏stroužky česneku

Postup

    1. V hrnci zahříváme pivo s cukrem. Dokud se cukr nerozpustí.
    2. Přidáme rozetřený česnek, přidáme zázvor a vaříme cca 8 minut na mírném ohni.
    3. Dále přidáme kečup, hořčici, chilli a sójovou omáčku. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
    4. Koleno nařízneme na jedné straně až ke kosti a kůžu nařežeme po celém obvodu kolena. Osolíme a snažíme se vetřít sůl do zářezů.
    5. Osolené koleno dáme do mísy a potřeme marinádou, kterou se snažíme opět dostat do všech zářezů.
    6. Mísu přiklopíme a necháme 24 hodin v klidu marinovat.
    7. Marinované koleno dáme do pekáče, veškerou marinádu dáme do pekáče na koleno a podlijeme černým pivem.
    8. Dáme do vyhřáté trouby na 220°C a necháme péct asi 20 minut.
    9. Poté snížíme teplotu na 150°C a za občasného podlití pivem a přelévání výpekem pečeme 2-3 hodiny
    10. Podáváme s pečivem a vychlateným pivem. Je možné konzumovat teplé i studené.

Marinované vepřové koleno pečené na černém pivu Marinované vepřové koleno pečené na černém pivu

Sdílet & Tisknout

100 0 100 3

Žádné komentáře

Napsat komentář