Medové perníčky

Příprava

24 hodin

Vaření/Pečení

1 hodin

Výborné medové perníčky které, na rozdíl od tradičních receptů, není třeba nechávat odležet a jsou měkké a výborné k jídlu hned po vytvoření. Hodí se nejen jako vánoční cukroví, ale i jako sladký zákusek během celého roku.

Medové perníčky

  • 2 ‏vejce
  • 200 g ‏cukru moučky
  • 170 g ‏rozpuštěného medu
  • 500 g ‏hladké mouky
  • 1 ks ‏prášek do perníku + můžeme přidat navíc trochu perníkového koření
  • 80 g ‏rozpuštěného másla
  • dle chuti a potřeby ‏kakao (čím víc kakaa dáme, tím budou perníčky do začátku tvrdší - pokud nepřidáme kakao vůbec, perníčky budou krásně vláčné a měkké hned po upečení)

Cukrová poleva

  • 200 g ‏cukru moučka (3x přesátý)
  • 1 ‏čerstvý bílek
  • 1 lžíce ‏citronové šťávy (přecezená)

Postup

  1. Vejce, cukr a med třeme čtvrt hodiny
  2. Pak přidáme mouku s práškem do perníku, nakonec máslo.
  3. Těsto propracujeme, pokud je moc lepivé, přidáme ještě trochu mouky, necháme přes noc „vykynout“ (může kynout i několik dní).
  4. Z těsta vyválíme plát cca 3 mm silný a formičkami vykrajujeme různé tvary.
  5. Perníčky dáme na plech a pečicí papír, potřeme bílkem, necháme zaschnout a potřeme bílkem ještě jednou.
  6. Upečeme v horké troubě (180 – 200°).

Postup na cukrovou polevu

  1. Všechny suroviny šleháme tak dlouho, až nám neskapává poleva ze lžíce.
  2. Poté naplníme igelitový sáček, ustřihneme růžek a můžeme zdobit.

Medové perníčky Medové perníčky

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář