Podmáslový koláč s tvarohem a ovocem

Počet porcí

10

Příprava

15 minut

Vaření/Pečení

30 minut

Pochutnejte si na výborném podmáslovém koláči s tvarohem a ovocem. U nás se po něm obvykle jen zapráší už během prvního dne.

Podmáslový koláč

  • 125 g ‏polohrubé mouky
  • 100 g ‏hrubé mouky
  • 250 g ‏polotučného tvarohu z vaničky
  • 150 ml ‏kysaného podmáslí
  • 100 ml ‏milchprotein sportness getränk z DM (nebo polotučného mléka)
  • 30 g ‏vanilkového proteinu (lze nahradit 30 g sladila či cukru)
  • 70 g ‏sladidla či cukru (použila jsem 50 g třtinového + 20 g xylitolu)
  • 1 ‏prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 ‏žloutek
  • 15 g ‏strouhaného kokosu
  • 300-400 g ‏libovolného ovoce (maliny, jahody, borůvky - mražené nebo čerstvé - případně lze kombinovat)
  • 20 g ‏mandlových plátků

Drobenka

  • 30 g ‏másla
  • 30 g ‏třtinového cukru
  • 60 g ‏hrubé mouky

Postup

Všechny suroviny na koláč smícháme do hladké polotekuté konzistence, vylijeme na plech o rozměrech cca 30×20 cm vyloženým pečicím papírem nebo vytřeným olejem a vysapaným hrubou moukou. Těsto posypeme ovocem, drobenkou a mandlemi, pečeme v troubě předehřáté na 180° cca 20-30 minut (zkoušíme špejlí).

Na drobenku rozpusíme máslo a vmícháme do něj mouku a cukr.

Energetická hodnota

Energetická hodnota na 1 porci při použití 180 g mražených jahod a 200 g mražených malin (10 porcí – cca 120 gramů):

Energie: 1.032 kJ (247 kcal)
Bílkoviny: 10 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 7 g
Vláknina: 3 g

Fotografie podmáslového koláče s tvarohem a ovocem

0 0 100 0

Žádné komentáře

Napsat komentář