Raw malinový dort

Příprava

3 minut

Vaření/Pečení

15 minut

Vyzkoušejte nepečený malinový dort z ořechů, medu a malin. Zdravá strava, která navíc výborně chutná.

Korpus

  • 1/2 hrnku ‏mandlí nebo pekanových ořechů
  • 1/2 hrnku ‏datlí
  • 1/4 lžičky ‏soli

Horní vrstva

  • 1 1/2 hrnku ‏kešu ořechů
  • ‏šťáva z 2 citronů
  • 1 ‏vanilkový lusk
  • 1/3 hrnku ‏kokosového olej
  • 1/3 hrnku ‏medu
  • 1 hrnek ‏malin

Postup

  1. Kešu ořechy namočíme na minimálně 3 hodiny do horké vody.
  2. Mandle nebo pekanové ořechy rozmixujeme na hrubou hmotu spolu se špetkou soli.
  3. Připravíme si kulatou formu na pečení, vyložíme ji potravinářskou fólií. Na dno navrstvíme připravenou hmotu na základ. Rukama utlačíme.
  4. Kokosový olej rozpustíme, přidáme med a na mírném ohni ohřejeme.
  5. Scezené kešu oříšky, citrónovou šťávu ze dvou citronů, vnitřek vanilkového lusku a rozpuštěný med s kokosovým olejem důkladně rozmixujeme mixérem na hladkou hmotu, kterou rozdělíme na 2 části v poměru 2:1. Větší část navrstvíme na základ. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky.
  6. Menší část znovu vložíme do mixéru, přidáme maliny a znovu vymixujeme do hladka.
  7. Malinovou hmotu navrstvíme na vrch a pěkně uhladíme. Odložíme do mrazáku a necháme zmrazit.
  8. Z mrazáku vybereme půl hodinu před podáváním

Raw malinový dort

Sdílet & Tisknout

100 0 100 1

Žádné komentáře

    Napsat komentář