Tradiční vanilkové rohlíčky

Příprava

1 hodin 10 minut

Vaření/Pečení

10 minut

Recept na tradiční vánoční vanilkové rohlíčky, které by neměly chybět u žádného stolu s vánočním cukrovím.

Vanilkové rohlíčky

  • 220 g ‏hladké mouky
  • 120 g ‏změklého másla
  • 70 g ‏mletých vlašských ořechů
  • 70 g ‏cukru moučka
  • 1 ‏vanilkový cukr do těsta
  • 1 ‏moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení

Postup

  1. Ze všech surovin zpracujeme těsto – pokud se vám bude rozpadat, vytrvejte, je to suššími ořechy, nicméně těsto se nakonec spojit povede.
  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme cca hodinku odležet v chladničce (můžeme i přes noc či několik dnů).
  3. Z těsta tvarujeme rohlíčky, které následně pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 190° C přibližně 10 minut.
  5. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém curku smíchaném s cukrem vanilkovým.

Tip: Pokud se vám stane, že se rohlíčky roztečou, buď máte nekvalitní máslo, moc „olejnaté“ ořechy nebo málo rozpálenou troubu.

Tradiční vanilkové rohlíčky Tradiční vanilkové rohlíčky Tradiční vanilkové rohlíčky

100 0 100 1

Žádné komentáře

Napsat komentář